Pom-Pom-Kalapom

Szeptemberben én leszek a kihívás háziasszonya és ehhez hoztam egy inspirációt. Én nagyon szeretem a nagyfotós oldalakat, mert úgy érzem, hogy a nagy fotó által a megörökítendő emlék nagyobb hangsúlyt kap, kevesebb díszítő elemmel is szép oldalakat tudok készíteni és végre nem csak az alapkartonon, a fénykép körül, hanem akár a fotón is használhatok díszítő elemeket.

Most először pár szó az oldalról. A „Pillanatlekvár“ régi nevén „ Budapest Scrapklub“ 2017-es  októberi klub egyik projektje keretén belül mutatta Tamcsi (tudom , hogy mindannyian ismeritek, de azért kiírom a nevét Tihany Tamara) azt a technikát, ami amúgy nagyon egyszerű: valamilyen csomagolóanyagra, vagy akrilblokkra felvisszük a vízfestéket/ecoline festéket, distress inket felvizezve, majd  kis pacákat készítünk vele, végül pedig száradás után alkoholos filccel körberajzoljuk a pacákat, kis leveleket vagy virágokat, akár köröket alkotva belőlük.

Nos én most ezt a pacázós technikát alkalmaztam az alapkartonon, majd körberajzoltam őket. Virág formákat akartam, részben sikerült, részben nagyon gyerekes virágok lettek és kihívás volt a javából, de számomra nem ez a lényeg, hanem az a flow érzés, ami elkapott, az örömteli alkotás érzése, szinte gyerek lettem újra, aki önfeledten rajzol, színez, fest. Persze tudom, rajzolásból nem élnék meg és egy rajz tanfolyam nem ártana, de mint írtam, nem is ez volt a lényeg. Amikor ezzel készen voltam, előhívattam azt a fényképet, amelyen életem első kalapjában “feszitek” és hol máshol, mint a szívem csücske Balatonon és egy vitorláson. Huuu még a hideg is kirázott most is ahogy felidéztem azt a napot (igen, ezért szeretem én ezt a hobbyt, az emlékmegőrzés ezen formáját) és hogy hiányzik nekem Tihany. Na, de hagyjuk a szentimentalizmust, ez most nem rózsaszín lányregény :-). A fényképet 6”x8” méretben hívattam elő, majd egyet gondoltam és ovális alakúra vágtam és hogy pici csavart tegyek az egészhez, a fényképet az oldalra nem ragasztottam, hanem varrtam. Majd pár szócímke, ami nálam elmaradhatatlan és kész is lett az oldalam.

Most pedig a KIHÍVÁSRÓL:

  • Készíts egy oldalt (12“x12“, A4 vagy akár TN oldalpárt) ahol a hátteret Te fested, pacázod, a pacákat               körberajzolod.
  • Használj az oldaladon nagy fotót (4“x8“; 6“x8“; 8“x8“; 10“x8“), amelyet nem téglalap vagy négyzet formában használsz, hanem egy más geometriai formára (kör, ovális, rombusz, stb.) vágsz. Ez a „más geometriai forma“ opcionális, ha könnyebben használod a négyzet vagy téglalap alakú nagy fotót, akkor tedd azt.
  • A fotót ne ragaszd, hanem valamilyen más technikával/megoldással rögzítsd az oldalra (pl. Ragassz az oldalra chipit, majd illeszd a chipik alá a fotót, használhatsz szegecs/milton/gémkapcsot a rögzítéshez, hímezd/varrd az oldalra a fotót, használj tűzőgépet, vagy bármilyen más kreatív megoldást, csak ragasztót ne)
  • És használj minél több ScrapUp szócimkét!

HATÁRIDŐK

  • nevezési határidő szeptember 30.
  • nyertest legkésőbb október 5-ig hirdetünk Facebook oldalunkon

NYEREMÉNY

  • 5000.-Ft, amelyet a ScrapUp! Webshopjában költhet el a szerencsés nyertes.

Az elkészült alkotásokat a Scrap Up! Scraproom erre kijelölt albumán töltsétek majd fel!

Ui. Nagyon örülnék, ha minél többen kedvet kapnátok és alkotnátok a kihívásra! Akár nyári témájú éppen most fotózott #nekemabalatonariviéra fotókkal, vagy őszi fotókkal, kedvenc emlékekről. Hajrá és figyeljétek a Scraproomot, mert ott hozok még időnként inspiket nagyfotókkal nem ragasztva, és tudjátok a „Googlin“ kivül a Pinterest a barátunk, ha inspirálódni akarunk.

pom pom kalapom scrapup1pom pom kalapom scrapup1pom pom kalapom scrapup1pom pom kalapom scrapup1pom pom kalapom scrapup1pom pom kalapom scrapup1pom pom kalapom scrapup1

Felhasznált termékek:

feher_alapkarton_noicsizma5__1546516076_972 Pom-Pom-Kalapom - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházFehér alapkarton 12"
Fehér alapkarton 12"
130 Ft
ma_is_csinosan_noicsizma1__1531311788_746 Pom-Pom-Kalapom - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházMa is csinosan - matricaív
Ma is csinosan - matricaív
990 Ft
legy_dogos_noicsizma__1531311578_843 Pom-Pom-Kalapom - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházLégy dögös! - matricaív
Légy dögös! - matricaív
1390 Ft
viragos_matrica_noicsizma1__1531400291_45 Pom-Pom-Kalapom - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházVirágos matricaív
Virágos matricaív
890 Ft
pentart-paper-glue-ragaszto-scrapup Pom-Pom-Kalapom - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Pentart Paper Glue ragasztó 80ml
990 Ft