Miniszabi - Minialbumban (tutorial)

Megünneplendő kis hazánk születésnapját elutaztunk alapító királyunk szülőhelyére, Esztergomba, hogy egy kicsit túristáskodjunk és kiélvezzük a nyár utolsó napjait. Igyekeztünk azért belesűríteni a napba, amit csak lehetett. Bejártuk a Bazilikát (teljes nevén Nagyboldogasszony– és Szent Adalbert-főszékesegyházat) az altemplomban található Mindszenty-emlékhelytől, a kincstáron át - ahol megcsodáltuk az 5.4 kg aranyból! készült és több mint száz keleti gyönggyel, drágakövekkel, szobrászzománccal díszített Corvin-kálváriát (egy talpas arany keresztet) - a kupolakilátóig (400 lépcső vezet fel!), ahonnan csodás kilátás nyílik a Dunakanyarra és a Mária Valéria híd túloldalán elterülő Szlovákiára.

Innen a Macskalépcsőkön (újabb 200 lépcsőfok!) lesétáltunk a Vízivárosba, ahol a 400 éves Özicseli Hadzsi Ibrahim-dzsámiról és a szomszédos reneszánsz vízemelő gépezetről rendkívül lebilincselően mesélt nekünk egy lelkes fiatalember.

Ennyi élmény után enni is kell és egy kedves scrappernek hála felfedezhettük a város legjobb gitárburgeres helyét (köszi Edit a tippet 😊). Tele hassal folytattuk a túrát a város főtere, a Széchenyi-tér felé, ahol megcsodáltuk még az oroszlános padokat, a kissé jobb napokat látott Városháza épületét, a Babits emlékszobrot és mivel kellemes térzene is szólt, így letelepedtünk egy cukrászda teraszán. Élveztük a naplementét és a fülbemászó dallamokat az isteni pisztácia fagyi társaságában 😉

Ennyi élmény mind bele is fér egy minialbumba, gondolom én, így gyorsan össze is állítottam egyet Nektek, némi leírással és részlet fotókkal (az eredeti változatot még nagyon régen találtam valamelyik youtube scrappernél, de csak most jött el az idő, hogy meg is valósítsam ezt a miniprojektet).

Sarokkötéses minialbum (tutorial) – Az én pillanatom alkotócsomagból

Eszközlista:

Olló, művészkés és vonalzó, vagy vágóasztal

Kétoldalú ragasztószalag és vagy folyékony ragasztó

Lyukasztó (ha készítesz tageket)

Karton vagy szürkelemez

1db alapkarton

Mintás scrapbook papírok

Szalag (kb 2 x 20 cm) + a tagekhez

miniszabi scrapup2

  1. – 4. kép:

Fed-és hátlap (lehet karton, szürkelemez, az én esetemben pizzásdoboz maradék volt)

3 ½” (inch) x 3 ¼”

Külső borító (mintás scrapbook papír)

4 ½” x 4 ½”

Belső borító (lehet mintás scrapbook papír vagy egyszínű)

3” x 3 ¼”

Gerinc (én egy fehér alapkartont használtam, de lehet ez is mintás scrapbook papír)

12” x 5 ½”

A fed és hátlapot a külső borító papírjaival bevonni, majd a belső borítot beragasztani (1. - 2. kép). Az alapkartont először a rövidebbik oldalán bígelni 1”-nél majd 4 ½”-nél.

miniszabi scrapup3

  1. – 8. kép:

Ugyan azt a papírt a hosszabbik oldalán is bígelni minden egyes inchnél, majd minden második bígelést bevágni 1” magasságig a papír mindkét oldalán (ügyelj arra, hogy ugyan oda essenek a vágások a 2 oldalon!). Ezekből a bevagdosott részekből fülecskékek hajtani (ahogy a 7. képen is látszik), majd az egészet harmónika szerűen felszedni.

miniszabi scrapup4

  1. – 12. kép:

A fülecskéket befelé vissza kell hajtani, így képződnek a sarkok (9. kép). A másik oldalán minden 2. „harmónikát” összeragasztani és kész is a gerince a minialbumnak.

Belső lapok (lehet mintás scrapbook papír vagy egyszínű, én használtam mintás fóliát is, 5 darab fér el az albumban)

7” x 3 ¼”

miniszabi scrapup5

  1. – 16. kép:

A belső lapokat félbehajtani és ahogy a 14. képen látszik a kis sarkok alá becsúsztatni. Kettő féle képpen is lehet rögzíteni a belső lapokat: zsebként, ahogyan én is csináltam (felül nem zárva le ragasztóval a rögzítést) avagy telibe ragasztani a gerinchez rögzítve.

A belső lapok beragasztása után következik az elő- és a fedlap beragasztása a gerinc megmaradt első és utolsó fülére. Ezt érdemes jó erős, kétoldalú ragasztószalaggal megtenni.

Végezetül az albumot összefogó szalagokat a belső borítóra ragasztani, majd ahogyan a 14. képen látszik egy díszítőelemmel elfedni a ragasztás helyét; ill. ugyan ezt a műveletet megismételni a másik szalaggal a hátsó borítón is.

+ Amennyiben a zsebes megoldást választod, ahogyan én is tettem, akkor a maradék scrapbook papírokból tageket készíteni és némi szalaggal díszíteni.

A tag mérete: 2 ½” x 3 ¾”

Fotók mérete:

5x7 cm-es vagy 5x5 cm-es fotók férnek az albumba (lehet álló és vagy fekvő is, az már Rajtad áll)

Díszítés:

Kinek hogy tetszik 😊 Jómagam a készlet matricáit, kivágatait, és némi utazáshoz kapcsolódó chipboardot fogok felhasználni, mint az Itt jártam gravírozott ikonokat ill. az elmaradhatatlan szómatricákat is majd oda-oda biggyesztem egy-két kép alá, fölé avagy rá 😉

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek lapul a tarsolyában egy miniszabi, amit szeretne megörökíteni; szerintem remek megoldás egy ilyen minialbum hozzá, szóval hajrá, alkotásra fel.

miniszabi scrapup6

Felhasznált termékek:

feher_alapkarton_noicsizma5__1546516076_972 Miniszabi - Minialbumban (tutorial) - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházFehér alapkarton 12"
Fehér alapkarton 12"
130 Ft
az en pillanatom-scrapup Miniszabi - Minialbumban (tutorial) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Az én pillanatom alkotócsomag
2990 Ft
chipboard_cimek_18_22_noicsizma1__1528118533_166 Miniszabi - Minialbumban (tutorial) - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházChipboard címek 18-22 Mini
Chipboard címek 18-22 Mini
690 Ft
5__1___1537499896_794 Miniszabi - Minialbumban (tutorial) - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházItt jártam-gravírozott ikonok
Itt jártam-gravírozott ikonok
690 Ft
fenykepezz_sokat_noicsizma1__1530882942_384 Miniszabi - Minialbumban (tutorial) - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházFényképezz sokat! matrica
Fényképezz sokat! matrica
790 Ft
web_utON_01__1542023830_16 Miniszabi - Minialbumban (tutorial) - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházOtt vagyunk már? - matricaív
Ott vagyunk már? - matricaív
1390 Ft
ketoldalas_ragasztoszalag_noicsizma__1547035506_8 Miniszabi - Minialbumban (tutorial) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Kétoldalas ragasztószalag
690 Ft