Balatoni nyár

Van ez a hobbink, ez a scrapbook. Borzalmas. Az ember lánya mindent (is) félretesz, gyűjt, felhalmoz, nem dob ki semmit, ami papírból van és tetszetős, hátha valamire jó lesz még. Csokipapírok, éttermek papírtálcái, ruha tag-ek, zsepis dobozok... Kinek ismerős?

Nyár elején történt, hogy rábukkantam egy icipici titokzoknira, ami tényleg nem látszik ki semmilyen balerina cipőből. A zoknikák 3 db talp formájú, szépen stancolt, szép kemény, szürke kartonpapírra voltak feszítve. Egyből tudtam, hogy album készül belőlük. Flipflop papucs alakú albumot képzeltem el, láttam lelki szemeim előtt, ahogy pólófonálból fonok rá szíjakat, tudtam, hogy menő lesz. Majd nemrég, amikor már kiválogattam a nyári kedvenc fényképeimet az albumhoz, ránéztem ezekre a zokni tartó talpakra, és beugrott valami: A Balaton sziluettje.

Így lett a zokni csomagolásból végül Balaton formaalbum. Nem tökéletes, tudom, hiányzik róla a tihanyi félsziget, és akár vághattam volna tényleg Balaton körvonalúakká az oldalakat egy sablon segítségével - majd egyikőtök talán megvalósítja egyszer - de megszerettem ezeket a talpacskákat, és olyan jól esik kézben tartani ezt a formát.

Az album koncepciója nagyon egyszerű: nyomtattam nagy Balatonos fotókat, amikből ugyanúgy kivágtam a talpakat, ezek kerültek amolyan panoráma fotókként az album jobb oldalára. Igyekeztem a Balaton parti településeket jelző feliratokat földrajzilag korrekt helyre ragasztani. Bal oldalra pedig a Helló nyár papírkészlet vidám papírjai kerültek. Ezeket picit díszítettem, majd pauszból is vágtam Balaton-talpakat, és ezekre köralakúra lyukasztott közeli fotókat ragasztottam. Egy pici gyűrű fogja össze az oldalakat.

Kis ízelítőt kaptok így arról, hogy merre nyaralgattunk idén a Balaton partján. Egy balatonfenyvesi helyszínnel bővül majd még a gyűjtemény, a rokonoktól várom még hozzá szép, badacsonyos látképes panoráma fotót.

 
 


csajok scrapupcsajok scrapupcsajok scrapupcsajok scrapupcsajok scrapup csajok scrapupcsajok scrapupcsajok scrapupcsajok scrapup csajok scrapup

Felhasznált termékek:

web_nyar_papir_00__1531996423_595 Balatoni nyár - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Hello nyár! - papírkészlet
2390 Ft
web_u_01__1541505340_41 Balatoni nyár - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházOtt vagyunk már? - papírkészlet
Ott vagyunk már? - papírkészlet
2190 Ft
web_k1__1542023600_438 Balatoni nyár - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházIde útlevél kell! - A5 kivágóív
Ide útlevél kell! - A5 kivágóív
590 Ft
nekem_a_balaton_a_riviera_noicsizma1__1531395381_671 Balatoni nyár - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházNekem a Balaton a Riviéra
Nekem a Balaton a Riviéra - matricaív
990 Ft
ketoldalas-ragasztoszalag Balatoni nyár - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Kétoldalas ragasztószalag
850 Ft