noicsizma-en-is-ultetnek4 Én is ültetek! - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház

Nagyon megörültem, mikor Edit meghirdette az „ültess fát” kihívást! Számomra is fontos a környezettudatosság.: igyekszem okosan vásárolni, minél kevesebb szemetet termelni, amennyire lehet, csökkenteni az autó használatát, fél éve nem eszem húst (na jó, ezt nem csak környezettudatosságból…), kerülöm a vegyszereket, a mesterséges anyagokat, szoktam, sőt, kifejezetten élvezek turkálókban vásárolni.  És ami még nagyon fontos, a gyerekeimet is ezen az úton terelgetem.

Boldogan olvasunk hasznosnak hitt, környezetvédelmi szempontból előremutató eszközökről, aztán kiderül, hogy ezekkel is csak valaki zsebét tömködjük... elkeserítő... Az ilyenek viszont még jobban megerősítenek abban, hogy fontos a tudatosság! Igen, lehet csak csepp a tengerben, én viszont hiszek a sok kicsi sokra megy hatásosságában. És a faültetés tuti befektetés, nem lehet mellé menni vele!

Egy éve költöztünk a házunkba, de a kertünk még romokban. Szerencsére örököltünk két gyümölcsfát, amik most a kertünk díszei. A többi növényem egy részét cserépbe, másik részét szabadföldbe ültettem még a költözés előtt. Van egy különleges, sárgás „levelű” tujám és van egy másik, amit anyukám gyökereztetett. Ez utóbbi még cserépben várja a sorsát. Vannak bokraim egy japán akácom, a legújabb szerzeményem pedig egy gömbtuja. Ez egyelőre szintén cserépben fejlődik, de hamarosan kertet rendezünk és végre minden a helyére kerül😊

Az oldalamhoz a fácskáimból három picit fotóztam, mert ezeken látványos lesz a változás néhány év múlva. Háttérnek az újrahasznosítás jegyében egy olyan papírt választottam, amit tömőanyagnak használtak valami csomagban. Egy kartonra feketével nyomdáztam és pacáztam, erre ragasztottam a fehér, bevagdosott csomagolót. Mivel a háttér nagyon mozgalmas, nem díszítettem túl: a chipboardok alá cérnát tekergettem és kapott egy feliratot is az oldalt, Editet követve: Ültess fát!

noicsizma en is ultetnek7

noicsizma en is ultetnek7

noicsizma en is ultetnek7

noicsizma en is ultetnek7

noicsizma en is ultetnek7

noicsizma en is ultetnek7

Felhasznált termékek:

ramak_noicsizma1__1547042504_132 Én is ültetek! - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Hímzőrámák
1090 Ft
noicsizma_merj_elni_papirkeszlet5__1557227596_884 Én is ültetek! - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Merj élni! papírkészlet
1890 Ft
IMG_6811__1537715138_525 Én is ültetek! - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházMese erdő
Mese erdő
790 Ft