Akire büszke vagyok – májusi kihívás

Sziasztok!

Köszönjük, hogy az előző hónapban is hoztatok csudaszép alkotásokat, remélem az e havi kihívás is sokatokat meg fog mozgatni.

Május alapvetően 2 nagy téma köré épül: édesanyák és gyerekek; hiszen a hónap első vasárnapján az édesanyákat, nagymamákat köszöntjük, a hónap utolsó vasárnapján pedig a gyerekeket kényeztetjük.

A kihívás részben ehhez is kapcsolódik, ugyanis az e havi téma: Akire/amire büszke vagy.

Én most a „jótündér keresztanya” szerepemet veszem elő és akire én büszke vagyok az nem más, mint az idén érettségiző unokahúgom (jó-jó az idén diplomázó unokahúgomról sem felejtkezem el, de ő már átesett az érettségin, a diplomaosztó meg úgy is csak később lesz 😉 ).

Szóval adott egy világjárvány, ami során kihangsúlyozzák milliónyi fórumon, hogy mennyire nehéz is a tanároknak átállni erre a digitális oktatásra, hogy nincsenek hozzá eszközök, hogy a tananyag átadása mennyire körülményes, hogy a Kréta rendszer mennyire nem jól működik, hogy a Teams alkalmazást nem ismerik, hogy a Zoom nem megbízható, szegény tanárok így meg úgy.

És a diákok? Valahogy azt éreztem, hogy az elmúlt másfél évben, amióta megy ez a hómszkúl-hómofisz és már lassan hómfóbia is, hiszen egyfolytában a 4 fal között van mindenki, szóval valahogy mintha a diákokról elfelejtkeztek volna, pedig nekik is nehéz, főleg egy szárnyait bontogató teenagernek.

Miért is? Gondoljunk bele, hogy kimaradt egy rakat fontos dolog az életükből. Nemcsak a részegen szerenádozásra gondolok, bár az is elég jó szokott lenni, hanem, hogy olyan személyiségformáló eseményekben nem volt részük, mint a szalagavató (az utána jövő bulit nem is említem).

Avagy olyanra is gondolok, mint a tűző napon való ácsorgás, 26 virágcsokorral a kézben a ballagáson, vagy egy sima pénteki 7. óra osztályfőnöki, amikor már az összes kolis húzna haza, de minimum már az esti randin, bulin jár az esze az összes kölyöknek. Nos, ezek mind nem voltak és még sok minden más is ki- és elmaradt, sajnos. ☹

Azonban az unokahúgom (csak úgy, mint sok ezer más diák) végig nyomta az elmúlt másfél évet, befejezte a középiskolai tanulmányait (nem is akármilyen eredménnyel), pluszban elért jó néhány kiemelkedő sportteljesítményt is, jelenleg pedig épp az érettségit nyomja. Lucám! Hihetetlenül büszke vagyok rád!

A 12”-es oldalhoz a 30x30-as méretű Virágos világom egyik papírját használtam fel, kiegészítve az Ezernyi emlék kivágóív virágjaival. Az egyik kedvenc tablóképből két különböző méretben is hivattam elő, kaptak némi háttérpapírt és az egyiket 3D-s matricával is kiemeltem. Az oldal címét fekete és rózsaszín apró betűmatricákból raktam ki, üzenetet küldve ezzel egy 18 éves diáklánynak. Elszórtam még néhány biztató szót a Fényképezz sokat matricaívről is, hiszen az érettségi előtt elkél a biztatás 😊 Pár enamel pötty ide meg oda, némi fekete és fehér splash festék spriccentés és kész is lett az oldal.

A kihívás részletei:

Májusi kihívás

Készíts egy oldalt (12“x12“, A4 vagy TN méretben) vagy minialbumot, aminek a témája akire/amire büszke vagy. Használj legalább 2 db fényképet, ScrapUp! kivágatot és ScrapUp! matricákat az alkotáson.

Nevezési határidő: 2021. május 31.

A játékban azok vesznek részt, akik az alkotásukról készült fotót határidőig feltöltik a Facebook ScrapUp! ScrapRoom csoportjában az aktuális havi kihívás albumába.

A nyertes sorsolással kerül kiválasztásra és legkésőbb 2021. június 5-ig hirdetjük ki Facebook oldalunkon.

A nyeremény egy 5000.-Ft értékű vásárlási lehetőség a ScrapUp! webshopjában.

Jó alkotást!

Üdv:

Boga 😉

 

Akire büszke vagyok – májusi kihívás ScrapUp! Blog
Akire büszke vagyok – májusi kihívás ScrapUp! Blog
Akire büszke vagyok – májusi kihívás ScrapUp! Blog
Akire büszke vagyok – májusi kihívás ScrapUp! Blog
Akire büszke vagyok – májusi kihívás ScrapUp! Blog

 

Felhasznált termékek:

feher_alapkarton_noicsizma5__1546516076_972 Akire büszke vagyok – májusi kihívás - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházFehér alapkarton 12"
White cardboard base 12"
290 Ft
viragos-vilagom-papírkeszlet-scrapup Akire büszke vagyok – májusi kihívás - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Virágos világom
1190 Ft
betukeszlet_noicsizma1__1530787167_163 Akire büszke vagyok – májusi kihívás - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházApró betűmatrica
Tiny letter sticker
790 Ft
ezernyi-emlek-kivagoiv-scrapup Akire büszke vagyok – májusi kihívás - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Thousands of memories cutting arc
690 Ft
apro_betumatrica_noicsizma1__1530791014_277 Akire büszke vagyok – májusi kihívás - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházApró örömök átlátszó matrica ív
Tiny pleasures transparent stickers
1490 Ft
fenykepezz_sokat_noicsizma1__1530882942_384 Akire büszke vagyok – májusi kihívás - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházFényképezz sokat! matrica
Take a lot of photos sticker
990 Ft
ketoldalas-ragasztoszalag Akire büszke vagyok – májusi kihívás - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Two-sided adhesive tape
850 Ft