Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum)

Sziasztok!

Már az őszi táborban a kezembe kaptam az idei karácsonyi alkotócsomagunkat, de úgy voltam vele, hogy jaaaaj ne már, még olyan messze van karácsony, még ki szeretném élvezni a sárguló leveleket, a sütőtökös lattét, a vastagpulcsi – bőrkabáttal kombinált őszi sétákat. Nos, ez mind meg is volt, csakhogy közben telt az idő és rádöbbentem, hogy alig 37 nap múlva itt a karácsony (csak szólok!!!).

Éppen ezért nálam is előkerült a decemberi alkotós dobozom és vele együtt a Karácsonyi Kicsi Kincsek készlet is. Ez a 3x3 inch méretű hajtogatott mini album készült el először, mivel jó scrapperhez híven előre dolgozom - amennyire időm engeni - a scrapbookos ajándékokkal.

Adok Nektek egy leírást, hogy akár Ti is el tudjátok készíteni ezt az albumot, ugyanis nem túl bonyolult. Kicsi, kompakt és mutatós, alig igényel plusz kiegészítést az alkotócsomag elemein kívül, illetve akár bővíthető is, ha szeretnétek.

Összesen 5 elemből + a borítóból épül fel az album. Mind az 5 elem ugyan úgy készül el:

Az első elemhez szükségetek lesz egy 6x6 inch szélességű papírra, amit 3 inchnél kell bígelni, majd elforgatni 90 fokkal és újra 3 inchnél bígelni. A hajtásvonalakat csontkéssel jól meg kell húzni.

Következő lépésként, az egyik hajtásvonalat (bármelyik oldalról) 3 inch mélységig be kell vágni.

Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) ScrapUp Blog

A bevágott négyzettől jobb kézre eső négyzetet átlósan (magyarán félbe) kell hajtani szinté csak 3 inch mélységig.

Ezen a ponton körülbelül így néz ki az elem:

Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) ScrapUp Blog

Következő lépésként: az átlós hajtással szemközti négyzetet be kell ragasztózni (én folyékon ragasztót használtam) és rögzíteni kell a ragasztós oldalú négyzetet a következő négyzet hátuljához. Így áll össze az első blokkja minialbumnak.
Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) ScrapUp Blog

Ugyan ezzel a technikával kell még 4 hasonló blokkot készíteni.

Ha megvan az 5 elem, akkor így néz ki az album összeragasztás előtt.

Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) ScrapUp Blog

Következő lépés az összeállítás: vagyishogy az utolsó két oldal kivételével az egyes blokkokat össze kell ragasztani. Itt lehet esetleg azzal játszani, hogy az egyes blokkokat zsebes megoldásban ragasztod össze, ekkor nyilván nem kell telibe ragasztózni a papírt, hanem csak a széleken és alul.

Utolsó lépés a borító:

A nyitó- és a záróoldalra jöhetnek a szalagok (ezzel lesz összefogva az album), majd erre kerül felragasztásra a borító. A borító pár miliméterrel legyen nagyobb, mint a 3x3 inches albumelemek, plusz a gerinc méretét is hozzá kell számolni (én kb negyed inchet vettem gerincnek), ergo a borítóm mérete 6 ¼ inch mindkét irányból 3 inchnél bígelve.

Így fest az összeállítátot minialbum:

Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) ScrapUp Blog

Díszítés:

Mivel csupa csodás kivágatunk van a készletben, szinte alig tudtam választani, hogy melyiket NE használjam fel díszítésként. 😊 Végül úgy döntöttem, hogy az egyik oldalra mindig egy fénykép kerül (3x3 inch vagy 2x3 inch méretben), a másik oldalon pedig a díszítés lesz. A fényképek még nem készültek el, így csak a díszítés készült el nagyjából: használtam kivágatokat, a készlethez tartozó chipboardokat és 3D ragasztóval megemelt elemeket is raktam bőven, nyilván amit elbírt a gerinc szélessége. Az átlósan behajló oldalra kerül majd bőven szöveges matrica vagy betűmatricák.
Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) ScrapUp Blog

Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) ScrapUp Blog

Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) ScrapUp Blog

Remélem követhető az összeállítás és minél több karácsonyi csiki-csuki készül, ami remek ajándék lehet például a nagyszülőknek. 😉

 

Felhasznált termékek:

karacsonyi-kics-kincsek-alkcs-1698418256 Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Karácsonyi kicsi kincsek alkotócsomag
7800 Ft
2023.karácsonyi-kicsi-kincsek-11-1695022645 Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Karácsonyi kicsi kincsek kivágatok
1550 Ft
feher_alapkarton_noicsizma5__1546516076_972 Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházFehér alapkarton 12"
White cardboard base 12"
290 Ft
boldog_karit_a5-matrica Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Boldog karácsonyt matrica
1490 Ft
decemberi_csoda_sokszavas_3noicsizma3__1530877849_549 Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
December multi-word sticker
1490 Ft
papierschneide-und-falzmaschine-50046000-6a3-2 Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Papírvágó- és falcológép
8500 Ft
ollo-8937900 Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Pointed paper scissors
2550 Ft
ketoldalas-ragasztoszalag Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Two-sided adhesive tape
850 Ft
3d-ragasztokocka-65x65x2-mm-1-lap-154-db-1683181907 Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Pentart Paper Glue
1200 Ft
ongyogyulo-vagoalatet-a3-22 Karácsonyi csiki-csuki (hajtogatott minialbum) - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Öngyógyuló vágóalátét A/3+ (30x45cm)
5800 Ft