Mézeskalács kalendárium

Gyerekkoromban nem volt nagy divatja az adventi naptárnak, legalábbis nálunk. Egyszer kaptunk olyan hagyományos, ablakos-csokisat, amitől olyan boldogok voltunk, mint a csuda! Aztán mikor a saját gyerekeim három év körüliek lettek, elhatároztam, hogy mindenképp készítek nekik!

Az első ilyet újságpapírból gyártottam. Csillagokat vágtam belőlük, összevarrtam őket, ebbe tettem a kincseket. Nagy boldogság volt, tépték, vágták, hogy hozzájussanak a napi meglepetéshez 😊 Azóta egyszerűsítettem és a pékségből szerzett zacsikat használom erre a célra! Sőt múlt évben már az újrahasznosítás jegyében megkértem a gyerekeket, hogy ne szaggassák miszlikbe őket. Cukik, be is tartották, így idén gyorsabban megy majd a készülődés!

Akkor most miért készítettem mást? Mert egy gyönyörű kislányt szerettem volna meglepni vele, akiknek két hete leégett a házuk, és majdnem mindenük odalett ☹ Azt remélem, az átmeneti helyükön ezzel egy kicsit vidámabbá tudom varázsolni az ünnepeket.

A naptárhoz a mézeskalács alkotócsomagot használtam.

  1. Elsőként a 20x20 cm-es lapokat félbevágtam
  2. A csíkokat a rövidebb oldaluknál összeragasztottam
  3. A kis hengerek egyik nyitott felét összevarrtam (ragasztani is lehet), majd rájuk ragasztottam a számokat.

Miután beletettem az aprócska meglepiket (csokikat, cukorkákat és sötétben világító tetoválásokat… menőőő 😊), akkor a felső részét összeragasztottam. Egy bambusz rudakból eszkábált háromszögre madzagokat kötöttem vízszintesen, ezekre mini csipeszek segítségével rögzítettem a csomagocskákat (a csipeszeket egy kis kocka kétoldalúval felragasztottam a csomagokra, hogy a súlytól ne essenek le)

Szerintem az egészben az volt a legtöbb idő, hogy megtöltöttem őket, szóval hajrá, adventig még elkészülhet 😉


Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog Mézeskalács kalendárium ScrapUp! Blog

Felhasznált termékek:

mezeskalacs-alkotocsomag-scrapup1 Blog - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Mézeskalács alkotócsomag
4990 Ft