Karácsonyi lakásdekor

Advent közeledtével alig vártam, hogy előszedhessem a karácsonyi dobozkámat, amiben a dekorációs cuccaim vannak és nekiállhassak az új lakásunk feldíszítésének. Mivel itt bőven van dekorálható felület, így szükségem volt újdonságokra. Ebben a posztban mutatok Nektek néhány lakásdekor ötletet, amit egy esős délutánon össze is lehet hozni, hogyha van otthon némi scrapbook alapanyag.

Szerencse, hogy egy pár évvel ezelőtti téli kiárusításon beszereztem egy fa koszorúalapot, merthogy amikor megláttam a Csing-ling-ling készlet koszorús papírját, tudtam, hogy mi fog belőle készülni 🙂

Amennyiben nincs ilyen fa alapod, egy sima drótvállfát is használhatsz, amit körré alakíthatsz; ill. bármilyen kartonból ki tudsz vágni egy alapot, amit ragasztópisztoly segítségével hozzá tudsz rögzíteni a fém alaphoz – csak mondom.

A fa feliratot fehér és két féle piros akrilfestékkel átfestettem (Pentart matt akrilfesték rúzspiros és vörösbor), a koszorú mintát kivágtam és háromfelé daraboltam. A téli varázs kivágóívet használtam még ehhez az alkotáshoz: kivagdostam néhány bogyós ágat és leveleket pluszban, hogy dúsabb legyen a koszorúm. Különböző magasságú 3D ragasztókockákkal rögzítettem ezeket a megszáradt alapomhoz.

Tetszett, de még nem volt az igazi, így a fagyos ágak néhány chipboardját szintén megfestettem fehér akrillal és betűzgéltem a papírágak közé. Azért, hogy legyen némi karácsonyi csillogás, néhány aranyszínű matricát is elrejtettem a koszorúban. Hogy visszaköszönjön a masnik piros fehér kockás mintája, az akasztószalag is ugyan ezt a mintát követi. Már csak annyi volt hátra, hogy a műkandalló felé felakasszam, és ahogy ez megtörtént egyből karácsonyi fíling lett. Már csak Michael Bublé hiányzott a kompozícióhoz. 🙂

Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog
Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog
Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog
Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog

A kandallónál maradva: sikerült beszereznem egy tuti fenyő girlandot, ami pont megfelelő hosszúságú volt rá, ám igényelt némi díszítést.

Szétnéztem a chipboardjaim között, hogy mit is lehetne felhasználni és megtaláltam a még tavaly megrendelt csillag díszeket (kötött és hópihés mintával). Talán érthető, hogy az akkor 5 hetes kisfiam mellett végül nem került sor a felhasználásukra, de idén már meg tudott valósulni az eredeti elképzelés, hogy fenyődísz készüljön belőlük.

Mindegyiket kicsit máshogy díszítettem: a kötött mintásat halványan átfestettem fehér akrillal, majd a pulcsimintát aranyszínű festékkel emeltem ki rajta. A minta nélkülieket Distress tintapárnával (Ruby red) áthúztam és karácsonyi motívumos stencileket használtam rajtuk. A Csing-ling-ling alkotócsomaghoz kapott pékzsineget alkalmazva akasztóként felkerültek a girlandra.

A téli varázs kivágóívet szintén remekül tudtam használni, hiszen akadt rajta bőven olyan minta, ami fenyődísznek is beillett. Kivagdostam őket és az említett alkotócsomaghoz kapott piros fehér pékzsinegre felfűzve mehettek is a girlandra. Így állt össze ez a projekt.

Remélem Ti is kedvet kaptatok a díszítéshez, vagy ha nem idén, akkor jövőre. Javaslom, jól mentsétek el hozzá ezt a bejegyzést, hogy a következő karácsonyi időszakban legyen néhány új, ám könnyen megvalósítható dekor projekt a tarsolyotokban.

Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog
Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog
Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog
Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog
Karácsonyi lakásdekor ScrapUp! Blog

Felhasznált termékek:

2021_tel_csing_ling_ling_-borito-1636706692 Karácsonyi lakásdekor - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Csing-ling-ling alkotócsomag
5900 Ft
teli-varazs-kivagoiv-1636980733 Karácsonyi lakásdekor - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Csing-ling-ling – Téli varázs (kivágóív)
690 Ft
koszoru-papir-1636971489 Karácsonyi lakásdekor - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Csing-ling-ling – Koszorú, papír
450 Ft
csillag_diszek_hopihes_noicsizma1__1533028143_782 Karácsonyi lakásdekor - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházCsillag díszek- hópihés, kötött
Csillag díszek- hópihés, kötött
990 Ft
fagyos_agak_noicsizma1__1533804742_804 Karácsonyi lakásdekor - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházFagyos ágak
Fagyos ágak
1050 Ft
ongyogyulo-vagoalatet-a3-22 Karácsonyi lakásdekor - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Öngyógyuló vágóalátét A/3+ (30x45cm)
5800 Ft
papierschneide-und-falzmaschine-50046000-6a3-2 Karácsonyi lakásdekor - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Papírvágó- és falcológép
8500 Ft
{vmimport 1107}{vmimport 1136}