Kalandozzunk, amerre nincs wifi

Sziasztok!

Eljött a május, csodálatos az idő - bár lehet éppen szakad az eső, de úgy általában nekem ez az időszak az egyik kedvencem - és mindannyian többet lehetünk a természetben. Hurrá!
Ez az oldalam egy tavalyi emléket idéz fel, ami egy kedves fotó miatt bukkant elő az emlékek közül, hiszen Judit olyan kihívást hozott áprilisra, hogy ne az arc legyen a fókuszban. Rögtön beugrott, hogy hatott rám ez a kép, amit a párom készített rólam a vácrátóti botanikus kertben, hiszen olyan ritkán látom magam hátulról, és kalapot sem viselek túl gyakran.

Szerettem volna visszaadni a természetben töltött órák csodás érzését, hogy repesett a szívem-lelkem azon a szép helyen, ezért az oldalamon sok-sok zöldet és pillangókat használtam. Egyáltalán nem zavart, hogy túlteng a lombok színe, mert pont ilyen volt az élmény ott is!

Végülis a scrapbook lényege az emlékmegőrzés, mindenki úgy mesél, ahogy neki jó. Nincsenek kötelező trendek, alkossatok ti is bátran, szabadon!

A képeken hoztam néhány részletfotót is, nálam hogyan készül egy oldal.
Ha megvan az ötlet kinyomtatom a képe(ke)t, amit szerencsére itthon tudok elkészíteni, ezért kötetlenül méretezhetem. Utána kiválasztom a papír(oka)t és feldobálom nagyjából a képe(ke)t az alapra. Beállítom a fókuszpontot és elkezdem kibontani az emléket, mindent ami eszembe jut, hogy jó lehet hozzá, szétpakolok a készleteimből és rakosgatom az elemeket: hogy tetszik, mi lenne jó, odapróbálom, variálom stb.
Ha megvan mit fogok használni, akkor félresöpröm a többi cuccot, és elrendezem az oldalt, ahogy nekem tetszik és lefotózom. Ezután oldalra lehúzok mindent az alapról (ideális esetben az oldalak mellé körbe, hogy átlássam, mi hova megy vissza), és alulról felfelé újra felépítem, rétegzem az egészet, közben puskázgatva a saját fotómról (néhány fázisról hoztam nektek képeket).
A végleges oldalam soha nem lesz olyan, mint a terven. Mindig változik közben, például "ronthatok" a ragasztásnál, vagy mégsem az a kivágat kerül oda, mert összerakva már sok vagy éppen kevés stb. Ezen az oldalon például van néhány pettyes pillangó, amit egy rosszul nyomtatott fotóból vágtam ki: túl nagy méretre küldtem ki a papír meg kicsi volt és pont a kalap részlete volt rajta, nekem meg tetszettek azok a minták, ezért visszahoztam lepke formaként őket, segítve így a kompozíciót. A "balesetek" bizony inspirálóak is lehetnek!
Azért néhány alapszabályt érdemes betartani: nem tartunk ragasztót, tintát stb. kép, illetve készülő oldal felett kézben, és részemről telibe sem szoktam ragasztani semmit, hogy tudjak alá esetleg később rétegzéshez elemet becsúsztatni, ne kelljen feltépni vagy bánkódni a fixált dolog miatt.

Búcsúzom mára. Ha Hajnal azt írta (https://scrapup.hu/blog/431-ajandek), hogy utolsóként futott be Judit áprilisi kihívására (https://scrapup.hu/blog/422-borura-deru-aprilisi-kihivas), mit mondjak én, aki már látszólag a határidő után készült el (valójában nem, mert április 30-án alkottam)! Annyira szerettem Judit inspiráló feladatát! Köszönöm!
Én azt mondom, hogyha "mit alkossak" dilemmában lennétek, szemezgessetek a blog kihívás

Kihívas címkével ellátott bejegyzései között, biztos találtok valamit, ami felkelti a figyelmeteket!

Alkotni jó!
Lily

Kalandozzunk, amerre nincs wifi ScrapUp! Blog
Kalandozzunk, amerre nincs wifi ScrapUp! Blog
Kalandozzunk, amerre nincs wifi ScrapUp! Blog
Kalandozzunk, amerre nincs wifi ScrapUp! Blog
Kalandozzunk, amerre nincs wifi ScrapUp! Blog
Kalandozzunk, amerre nincs wifi ScrapUp! Blog
Kalandozzunk, amerre nincs wifi ScrapUp! Blog
Kalandozzunk, amerre nincs wifi ScrapUp! Blog

 

Felhasznált termékek:

susogja-a-szello8-1650964348 Kalandozzunk, amerre nincs wifi - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Susogja a szellő-08
350 Ft
susogja-a-szello-04-1650444187 Kalandozzunk, amerre nincs wifi - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Susogja a szellő-04
350 Ft
zold-leveles-kivagat-1650443207 Kalandozzunk, amerre nincs wifi - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Susogja a szellő kivágat csomag
1390 Ft
2022-szevasz-tavasz-chipboard-1648044893 Kalandozzunk, amerre nincs wifi - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Szevasz tavasz chipboard csomag
1050 Ft
2022-husvet-szevasz-tavasz-keszlet-09-1648044445 Kalandozzunk, amerre nincs wifi - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Doodles keretek kivágat csomag
1390 Ft
8d6d7840fc05f194ca6d5c3a6c9f62fd__1537719273_572 Kalandozzunk, amerre nincs wifi - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházMini pillangók
Mini pillangók
650 Ft
scrapbook-glue-1-59-oz-0-10-lb-front Kalandozzunk, amerre nincs wifi - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház
Magic scrapbook glue
590 Ft
feher_alapkarton_noicsizma5__1546516076_972 Kalandozzunk, amerre nincs wifi - Scrapup.hu - ScrapBook WebáruházFehér alapkarton 12"
Fehér alapkarton 12"
190 Ft