noicsizma-vedanak-emlekul4 Védának emlékül - Scrapup.hu - ScrapBook Webáruház

Időnként meghallgatom fiús anyuka ismerőseimtől, hogy lányos anyaként el sem tudom képzelni, hogy a fiúkkal mennyire nehéz. A lányok csak hisztisek, higgyem el, nekem sokkal könnyebb.

Fiúk között nőtem fel. Van egy öcsém, három unokaöcsém, öt unokabátyám … meg emlékeim… no és egy, már négyéves kislányom, Véda :D Ha elfelejteném, ő éberen tartja az elmém, hogy milyen is egy örökmozgó, ön- és közveszélyes gyerek.

Például itt ez a sima novemberi szombat délután. Vendégségben volt nálunk Emília barátnője.  Süteményt készítettünk, a gyerekek pedig a gyors végeredményért szurkoltak a sütő előtt. Kettőt fordultam, egyszer csak töksötét... Na, pont most verte le valami a biztosítékot! … Ahha! Vagy inkább valaki! Védus úgy érezte, meg kell próbálja, az emlékkönyv kulcsa vajon illik-e a konnektorba…  Persze éppen belefért... Nem is részletezem, a lényeg, hogy 24 órás megfigyelésre kórházba küldtek bennünket. Ott vért vettek tőle, de egy hangja sem volt (azóta is emlegeti, hogy ő egy hős) Kis tappancsokat ragasztottak a mellkasára és másnapig EKG-n figyelték a szívverését. Nagyon fegyelmezett volt… egy darabig. Mikor másnap annyit ficánkolt, hogy lecsipeszelték a készülékről, úgy felbátorodott, hogy felállt a kiságyban, majd kiugrott. Mit mondhatnék, nem sok nyugodt percem volt. Végül már az ügyeletes orvosnak könyörögtem, hogy mivel a gyereknek semmi baja, engedjen haza bennünket, ha meg akarják óvni az osztály állapotát és az idegrendszeremet.

A kis kiruccanásunk alatt eltöprengtem, hogy hogy a fenébe lehet, hogy soha, de tényleg soha nem érzett késztetést, hogy a konnektorokat piszkálja, és mikor ott nyüzsögtünk körülötte ennyien, megpróbálta. Persze sok időm nincs ilyesmiken elmélkedni, mert mindig jön egy újabb próbatétel. A megnyugtató, hogy állítólag ez az állapot már csak úgy 20-25 évig tart 😊

noicsizma vedanak emlekul9

noicsizma vedanak emlekul9

noicsizma vedanak emlekul9

noicsizma vedanak emlekul9

noicsizma vedanak emlekul9

noicsizma vedanak emlekul9

noicsizma vedanak emlekul9

noicsizma vedanak emlekul9

noicsizma vedanak emlekul9